Framgångssagor

Många års närvaro på marknaden har gjort att Patentest, tillsammans med våra filialer, gått från att vara ett litet men revolutionerande patentinformationsföretag till att bli marknadsledare. Utöver ett växande intresse för Patentest från media står vi idag i centrum på marknaden och är ett förstahandsval för många innovatörer i både Sverige, Israel, Storbritannien och Tyskland och i andra nordiska och europeiska länder. I och med detta hjälper vi också många professionella företag inom vår sektor som patentombud, utvecklings- och ingenjörsföretag och finansiella institutioner som önskar verifiera sina investeringar.

För att inspirera uppfinnare och företag har vi valt att dela ett antal framgångssagor på vår webbsida. Vi vill med detta inspirera uppfinnare till att skapa nästa framgångssaga och nästa nya affärsmodell. Vi hoppas att detta kan skapa nya möjligheter för synnergier och samarbeten mellan uppfinnare och investerare.

Om du har en framgångssaga du önskar dela med oss och få publicerad här är du varmt välkommen att kontakta oss så hör vi gärna mer!

Europeiska Innovatörspriset 2019

Det europeisk patentverket (EPO) belönade år 2019 ett antal fantastiska innovatörer från Frankrike, Japan Österrike, Spanien och Nederländerna.

Dessa uppfinnare blev erkända för sina extraordinära prestationer inom områdena plaståtervinning, laddningsbara batterier, cancerdiagnostik, DNA testning och marint påväxtningsförhindrande.

Industri

industri patent

Klaus Feichtinger och Manfred Hackl (Österrike)

Högpresterande plaståtervinning

Genom att tänka i nya banor, har dessa uppfinnare från Österrike onekligen förändrat hela plaståtervinningsbranschen. Med deras unika metod kan avfallsplast av många olika typer förvandlas till högkvalitativa småkulor/pellets som kan användas för nya produkter. Idag står över 6000 av deras maskiner i bruk runt om i världen och producerar över 14.5 miljoner ton plastpellets årligen.

Läs mer

Forskning

forskning patent

Jérôme Galon (Frankrike)

Immunoscore®, ett tydligare cancer-test

Den franska immunologen Jérôme Galons diagnostikverktyg bedömer risken för återfall hos cancerpatienter. Verktyget använder digitala bilder av tumörprover och avancerad mjukvara för att mäta immunförsvarets respons. Galons innovation är redan i bruk på många kliniker världen runt där den förbättrar precisionen i prognoser för patienter med kolorektal cancer.

Läs mer

Länder utanför EPO (Europeiska patentverket)

batteri patent

Akira Yoshino (Japan)

Lithiumjon batterier och dess evolution

Denna Japanska forskare är fadern till det idag världsberömda lithiumjon batteriet (LIB). Hans laddningsbara batterier ger idag ström åt närmare fem miljarder mobiltelefoner, laptops och andra mobila enheter och också åt elektriska fordon. Han har i flera årtionden
varit hängiven till att kontinuerligt förbättra LIBs.

Läs mer

Små och medelstora företag (SMEs)

marin patent

Rik Breur (Nederländerna)

Marint påväxtningsförhindrande fiberemballage

Efter att ha inspirerats av en sjöborres stickiga yta, skapade den nederländska innovatören Rik Breur ett miljövänligt påväxtningsförhindrande fiberemballage, som är ett alternativ till giftiga målarfärger för både båtar och marina strukturer. Alger, havstulpaner, musslor och annat havsliv fastnar inte i denna revolutionerande färg, vilket gör att båtarnas bränsleförbrukning kan minskas med så mycket som 40%.

Läs mer

Populärpris och livsprestation

dna forskning patent

Margarita Salas Falgueras (Spanien)

DNA amplifikation för genomik

Den spanska genmolekylär-pionjären Margarita Salas Falgueras har uppfunnit ett snabbare, enklare och mer pålitligt sätt att replikera DNA-spår i kvantiteter som är tillräckligt stora för fullständig genomiktestning. Detta genom att använda enzymen phi29 DNA polymerase. Hennes innovation används nu på bred front inom onkologi, forensik och arkeologi.