כללי

פטנטים של אביזרים לרכב

ההגדרה של רכב או של מכונית היא: מכונה בעלת גלגלים ומנוע שמובילה נוסעים. הרכב, כפי שאנחנו מכירים אותו היום, הוא לא המצאה של איזה שהוא ממציא בודד והוא גם אינו פטנט של אדם אחד. ההיסטוריה של המכונית משקפת אבולוציה שלמה בנושא זה שהתרחשה ברחבי העולם.

ההערכה היא שלמעלה מ-100,000 פטנטים, שכוללים גם אביזרים לרכב למיניהם, הם שיצרו את הרכב המודרני שמוכר לנו היום. להלן כמה פטנטים של אביזרים לרכב:

פנסי אורות קופצים – המכונית הראשונה שאורותיה התרוממו מתוך גוף המכונית הייתה ה-Cord 810, שהוצגה בשנת 1936. הרעיון הוא שהפנסים מוסתרים בתוך חלקה הקדמי של המכונית וניתן להקפיץ, להרים ולהדליק את פנסי תאורת הדרך, באופן ידני. בשנת 1960 הפכו פנסים קופצים אלה לפופולאריים ביותר במכוניות הספורט כי הם סיפקו לא רק עיצוב מיוחד אלא גם אפשרו ליצרניות הרכב לעקוף את התקנות באשר לגובה הפנסים במכונית. מכוניות עם אורות מוקפצים שיוצרו בעבר הלא רחוק הם שברולט קורבט 2004 ולוטוס אספרי 2004. ובכן, הפנסים הנשלפים יכלו בהחלט לחזור לאופנה, אבל ההמצאה של פנסי ה-LED שהם בהירים וקטנים יותר גרמה לכך שלא היה יותר צורך בהסתרת האורות כדי לשמור על העיצוב החיצוני של המכונית ועל סגנונה.

מגבים למכונית – בוודאי תתפלאו לגלות שאת המגבים למכונית המציאה אישה מאלבמה ארצות הברית. משרד הפטנטים האמריקאים אישר לאישה בשם מרי אנדרסון מאלבמה פטנט שהוא "מכשיר לניקוי חלונות כלי הרכב לשם הסרת השלג, הקרח או הגשם מהחלון". כאשר התקבל הפטנט שלה ניסתה אנדרסון למכור אותו לחברת ייצור קנדית, אבל החברה סירבה בנימוק שלמכשיר זה אין ערך מעשי ולכן אין הוא שווה את הכסף…

למרות שהמגבים המכאניים הפכו לציוד סטנדרטי במכוניות הנוסעים בערך בשנת 1913, אנדרסון לא הרוויחה דבר מהמצאתה. לפי הסיפור, הרעיון למגבים עלה בדעתה כשנסעה בניו יורק בחשמלית והבחינה שהנהג מצליח רק בקושי לראות את הדרך מבעד לשמשה שכוסתה בברד ובעצם כדי לראות את הדרך, היה צריך לפתוח את החלון הקדמי. אנדרסון שרטטה את המגבים, והציגה אב טיפוס שעבד. למרבה הצער אנשים לעגו להמצאתה וטענו שתנועת המגבים תסיח את דעתו של הנהג ותגרום לתאונות דרכים. הפטנט שלה פג לפני שהצליחה לעניין מישהו להשתמש ברעיון האדיר שלה.

נהיגה אוטומטית – פעולת "הטייס האוטומטי" הולכת ומתקרבת. מדובר בנסיעה ברכב כאשר הרכב נוסע בעצמו. לרבים מאיתנו קשה עדיין לתפוס את הסיטואציה בה נוהגים ברכב שפונה ועובר בין נתיבים בעצמו, אך פעם אנשים לא תיארו לעצמו שתהיה אפשרות להגיע למקום רחוק ללא עגלה עם סוסה. כמובן שעדיין תהיה שליטה ברגע הרצוי, אך פיתוח זה עתיד למנוע תאונות רבות וכמובן דוחות מהירות לא מעטות.

לוח המחוונים (לוח השעונים) – כיום ישנן חברות המפתחות מערכות מתקדמות ללוח המחוונים, המאפשרות התקנת אפליקציות כגון מערכות ניווט מתקדמות ואף משחקים. קיימת בעייתיות בעניין הבטיחות, שכן על הנהג להיות מרוכז בזמן הנהיגה והסחות דעות עלולות להוות מסוכנות. מומחים תוהים עד לאן יגיעו האפליקציות של לוחות המחוונים ועד כמה ישלבו עוד גורם בחיינו עם רשתות חברתיות. ייתכן והעתידיות של הטכנולוגיה תועיל מצד אחד, אם נתקעתם באמצע הדרך ורכבם הנאמן שולח איתות מצוקה ממקום הימצאותכם, אך זהו עוד גורם לאובדן הפרטיות.