Patentsökning för uppfinnare

Vår patentsökning är ett naturligt första steg för alla Uppfinnare.

Sitter du på en uppfinning? Överväger du att patentera din idé? Vägen till ett beviljat patent börjar med oss.

Ett patent är en exklusiv rättighet till en innovation eller idé. Ett patent ger dig som uppfinnare full äganderätt till din idé under 20 års tid. Ett patent skyddar dig även på så sätt att det hindrar andra personer från att utnyttja din innovation genom produktion, försäljning eller import utan din tillåtelse.


Att få ditt patent beviljat är normalt sett en lång och dyr process om man väljer att gå den traditionella vägen. Du kommer att behöva kontakta ett patentombud som hjälper dig skriva en patentansökan och lämna in den till ett patentverk. Det kostar omkring SEK 30 000 – 50 000 beroende på vilken typ av uppfinning och teknologi det rör sig om. Ytterligare kostnader med SEK 40 000 – 50 000 tillkommer efter 12 månader för en internationell ansökan (PCT) och ännu mer pengar vid validering av patentet i de länder du vill ha patentet giltigt i.


Din ansökan kommer att granskas av en professionell patentingenjör/granskare på ditt lokala patentverk under ca 6-7månader från och med att din ansökan skickats in. Granskaren på patentverket använder avancerade sökverktyg för att hitta dokument som styrker att din innovation eller idé inte är ny eller nyskapande.  kommer även att göra allt i sin makt för att ifrågasätta din ansökan. Du kan bara få ett patent beviljat om din innovation eller idé är nyskapande eller påvisar uppfinningshöjd. Alla typer av offentliga dokument som publicerats, var som helst i världen, kan minska dina chanser till att få ett patent beviljat. Endast omkring 50% av alla ansökningar som lämnas in går vidare till ett patent beviljat.

Detta är anledningen till varför Patentest® är ett naturligt första steg för alla uppfinnare innan de spenderar stora summor pengar och slösar månader av hårt arbete på sin innovation.

Vårt professionella och hängivna team inom patentsökning genomför sökningar som är relaterade till din innovation samt ser till att du inte upplever oönskade överraskningar. Vi använder oss av de mest högteknologiska verktygen som finns tillgängliga för att söka igenom de globala patent- och teknologi-databaserna. När det kommer till sökning så är våra patentingenjörer experterna i rummet. De kommer säkerställa att du får all den information som du behöver för att fatta rätt beslut.

Vi kan hjälpa dig att spara både tid och pengar. Vår rapport hjälper även ditt patentombud att få din patentansökan beviljad.

För mer information, vänligen besök följande sidor:

Logga in och beställ sökning | Vad är ett patent | Våra kunder

En uppfinning patentverk