פטנטים

80% מבקשות הפטנט המוגשות בישראל – לא של ישראלים

80% מבקשות הפטנט שהוגשו בישראל בשנה החולפת הוגשו על ידי מבקשים זרים, וזאת בעוד הממוצע העולמי עומד על 38%. קודמות לישראל רק הונג קונג (99%), מקסיקו (96%), סינגפור (93%), קנדה (90%), צ´ילה (88%), תאילנד (86%), ונורווגיה (81%).

ישראלים רבים מזלזלים בהגשת פטנט בישראל בתואנה כי בישראל "אין שוק", ומסתפקים בהגשת בקשת פטנט בארה"ב. מסתבר, שדווקא בחו"ל חושבים אחרת ורואים בישראל שוק משמעותי ביותר להגשת פטנטים.

השוק הישראלי נתפס כשוק מפותח המתקדם בצעדי ענק, תעשיית ההיי-טק הפכה את ישראל לאחד ממרכזי הפיתוח המשמעותיים בעולם ובקשות פטנט מוגשות בישראל במידה רבה על מנת לבלום גופי פיתוח במידה ויירשם הפטנט.

סיבה נוספת היא הקלות היחסית בה ניתן לקבל פטנט בישראל. די בכך שפטנט יתקבל בארה"ב, אירופה, קנדה, יפן או מספר מדינות אחרות, כדי לקבל את הפטנט בישראל מכוח סעיף 17(ג) לחוק הפטנטים. גם דו"ח חיפוש המלווה בחוות דעת חיובית של ארגון ה-PCT מאפשר לקבל את הפטנט בישראל באופן כמעט אוטומטי.

לצד כל אלה, הבקשה הישראלית היא בקשה זולה במיוחד. היא מוגשת בשפה האנגלית, ורשות הפטנטים הישראלית אינה גובה תוספות תשלום בגין תוספת עמודים או תביעות כמקובל במדינות אחרות.

ישראל היא, אם כן, יעד אטרקטיבי ביותר למבקשי פטנט בעולם. טוב יעשו הישראלים אם ינהגו כמו עמיתיהם הזרים, ויגישו בקשות פטנט בישראל.